Uuriv ajakirjandus

Update.

Või mis see eestikeelne vaste oleks? Täiendus? Lisalugu? 

Igatahes, ma natuke juba valgustasin ka seda teemat kommentaarides, aga et kõik oleks korralikult ühes kohas. Jätkulugu minu MyFitnessi väljakutsemängule, kus ma olin Karen ja ütlesin, et teate sõbrad, see asi siin ei lõhna õigesti. Nad vastasid mulle ilusti, et uurivad asja ja tänan tähelepanu pööramast. 




Järgmistel päevadel sai minust uuriv ajakirjanik, kes logis mitu korda päevas süsteemi sisse, et vaadata, mida see maniakk korraldab. Loomulikul ma veel kaebasin ka kõigile neile, kes kuulata jaksasid, sest no the math isn't mathing. Kes teeb trenni kuu aega järjest kaks kuni neli korda päevas? Nagu, ei, ma ei usu!







Püüdsin ise siis ka ennast kokku võtta ja muudkui trenni teha. Neljas päev oli juba raske. Tegin oma kohustusliku 30 minutit kardiot + 40 minutit jõutrenni ära, aga vot seda 10 minutit kõhulihast enam ei jaksanud. Viiendal päeval oli 30 minutit kardiot ja 30 minutit jõutrenni ning 7 minutit venitust. Kuuendal päeval oli 20 minutit kardiot ja 30 minutit jõutrenni ning 5 minutit peegli ees selfitamist. Seitsmendal päeval oli 66 minutit kardiot ja 3 minutit peegli ees. Kaheksandal päeval ei tõusnud ma diivanilt. 



Mõttetu laiskloom!

Esmaspäeval saatsin ma siis kuvatõmmised kahtlusaluses trennidest ja ütlesin, et teate, ma olen nüüd silma peal pidanud ja see asi ei ole aus nende vastu, kes päriselt ausalt trenni teevad. 

Teisipäeval sain vastuse, et nad on konkreetse inimese külastusi kontrollinud ja inimene käibki kogu aeg niisuguse tempoga trennis. 




Ma ei saanud öösel magada. Ketrasin peas erinevaid stsenaariume ja võimalusi, et kuidas ometi! Kaks tundi mõttetööd, kui mulle korraga koitis, aga et kõik ei tee ilmselt sama intensiivsusega trenni kui mina. Ja ma olen ju ise ka näinud, kuidas inimesed aastaid käivad jõusaalis ja teevad ikka harjutusi minimaalse raskusega. Näen ka neid, kes tulevad, korra teevad jooksulindil paar kiiremat sammu ja juba panevad ajama. Sellisel moel saaks ma ka päevas oma neli trenni tehtud ja võiks ka kõigile uhkustada, et küll ma olen ikka fit

Asi sellega ei lõppenud.

Kuna ma olin sõbrale ka kaevanud, kes juhtumisi töötab MyFitnessis, siis ta läks ja tegi ka omalt poolt taustauuringuid. Tuleb välja, et see inimene käibki tunni jooksul kolmes erinevas klubis ja hinge peal on tal päevas mitu rühmatrenni, ujumine ja korduvad jõusaalikülastused. Saate aru jah. Mul võtab ainuüksi riiete vahetamine ja pesus käik juba 15minutit, aga üks vend jõuab selle aja jooksul mitut klubi! külastada. Be f*cking for real! 




Tänan küsimast, olen täiega bitter. 

Nagu kommentaaridest välja ka tuli, siis see inimene, kes nii käitub ei saa olla peast terve. Suure tõenäosusega ka mitte füüsiliselt. Aga sellisest mängust jääb paratamatult mulje, et selline tubli treenija saab auhindu ja tuuakse teistele eeskujuks. Omavahel öeldes näen ma siin ka spordiklubi vastutust, kui nad sellist käitumist heaks kiidavad. 

Rohkem ma sellel teemal püüan sõna mitte võtta ja mossitan siin omaette edasi. 

Kommentaarid

  1. Vabandust, aga kas selline asi on tõesti võimalik? Mis skeem see selline on? Isegi profisportlased, kes teevad rohkem kui 1 trenn päevas, ei tee seda ühel ajal mitmes erinevas klubis!! Võiks küll olla uuriva ajakirjanduse teema...

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Mu sõber, kes vaatas selle venna liikumisi, pakkus, et äkki käib kedagi konkreetset otsimas jõusaalis ja kui pole, siis läheb järgmisesse. Tegemist nimelt meesterahvaga.

      Kustuta
  2. Tegelikult päris hirmuäratav, kui keegi käikski näiteks oma eksnaist nii jälitamas. https://www.myfitness.ee/mystory-nikola/

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Meil sõbrannaga tekkis teooria, et ta võibolla ei käi eksi jälitamas vaid hoopis mõnd MyFitnessi töötajat, sest ta jookseb mitme klubi vahel ja ei jää kuhugi pikemaks, kui 45 minutiks. Võibolla läheb kohale, vaatab, kas inimene on tööl ja kui pole, siis läheb järgmisesse.

      Kustuta
    2. Vb poleks olnud tore neid linke mul siia postitada. Aga selle inimese jutu viimane lõik sobib töötaja jälitamise teooriaga hästi kokku. Krt, ma olen ikka hea googeldaja. MyFitnessis ma ise ei käi ja seda meest näinud pole.

      Kustuta
    3. Aga töötajast on kahju, ei ole just mõnus nii tööl käia. Kui ma oleks tööandja, siis mõtleks sellise kliendi bännimise peale. Turvalisuse huvides.

      Kustuta
    4. Kuna inimene ise avalikult oma lugu jagab ja see pole raskesti leitav, siis ma ei näe põhjust, miks seda ei võiks jagada. Ilmselgelt talle tähelepanu meeldib.

      Kustuta
  3. https://www.facebook.com/nicolaporcari/

    VastaKustuta

Postita kommentaar