Asjad, mille pealt ma hakkasin kokku hoidma

Ma ootasin suure põnevusega seda hetke, kui poeg välja kolib ja ma hakkan miljoneid kokku hoidma. Mäletan, et ma olin šokis sellest, kui keskmine poeg välja kolis ja kui palju rohkem raha mul äkki käes oli, kuigi ma elatise pealt 50% kaotasin. Sellepärast kujutasin ma ette, et kui veel üks poiss välja kolib, siis ma võin varsti villasse kolida. 

Noh, ilmselt mitte nii pea.

Postituse kirjutamise ajaks on ta omapead olnud umbes kümme päeva. Ainus asi, mille pealt ma kokku olen hoidnud on... tualettpaber. Pean tõdema, et seda ma ei osanud oodata. Või ma ei osanud oodata, et ma selle pealt NII palju kokku hoian. Ma kujutasin millegipärast ette, et ma hakkan toidu pealt säästma, aga selles osas tundub, et kulud ei muutunud üldse.

Aga vetsupaber.


Ma ostan juba mitu aastat ühte ja sama paberit. Lidlist üks 10-rulline pakk, mis maksab natuke alla 5 euro. Sellest jätkub meil nädalaks ajaks. Minu arvestuse kohaselt kulus meil umbes 2 rulli paberit päevas. Jah, ma lugesin rulle. See kümnene pakk mahub mul täpselt vannitoa peeglikapi peale ja nii on lihtne igal hommikul vaadata, mitu rulli alles on ja millal ma pean Lidlisse minema. Ma ainult vetsupaberi pärast käingi seal. Kui hommikul on 2 rulli alles, siis tuleb õhtul minna. 


See süsteem töötas, nagu öeldud, aastaid. 

Tol neljapäeval, kui poeg oma koju kolis, oli kapil 5 rulli. Arvestasin, et nädalavahetusel tuleb Lidlisse minna. Nädal aega hiljem neljapäeval oli meil kapil kolm rulli ja ma polnud ikka veel Lidlisse paberit ostma läinud. Tänaseks on ta 11 päeva eemal olnud ja meil on ikka veel kaks rulli kapil ja üks hoidjas. Mina ei saa aru, kuidas see võimalik on. Kas see üks inimene siis kasutas kolme eest paberit või? Sest ma oleks veel kuidagi mõistnud seda, kui paberit läheks kaks korda vähem, kahe rulli asemel päevas üks, aga kuidas meil kulub kümne rulli asemel nädalas kaks rulli, see minu pähe ei mahu. Kas ta sõi seda paberit või? Ja sellepärast ma ei säästa toidu pealt?


Tolmu tekib ka vähem. Ja pesu pesen vähem. Nüüd ma pesen nädalas ainult umbes 5 masinatäit ja ei ole isegi täismasinad olnud. Ning sinna 5 masinatäie sisse mahuvad ka voodipesud. Pesu triigin ka palju vähem. Poole tunniga on kõik pesud triigitud ja sorteeritud. Jah, ma kella pealt vaatasin. Ootan põnevusega juba oktoobrikuu kommunaalteenuste arvet. Ennustan, et vee pealt hakkan edaspidi ka miljoneid kokku hoidma, kuna tüübil oli kombeks pooletunniseid veeprotseduure igapäevaselt ette võtta. Elektri osas ei usu, et suuremat vahet näen. Mul on kõige suurem elektrikulu põrandaküttest ja see ei sõltu elanike arvust. 

Pojalt uurisin ka, et kuidas tal elu läheb, kuidas hakkama saab, kas on küsimusi tekkinud elu kohta. Vastas, et googlist on saanud kõiki elu puudutavatele probleemidele lahendused. Aga, et kui järgmine kuu palka saab, siis tal on taksojuhti vaja, kes teda mööda linna veab, kui ta endale panne ja potte ning triikraudu ja tolmuimejaid kokku ostab. Näete siis kuidas mehed mind ilma igasuguse tseremoonitsemiseta ära kasutavad? 

Kommentaarid

  1. Minu meelest on lahe see, et noor inimene ise googeldab ja uurib kuidas ilmaelu käib ning kuidas asju tehakse. Liiga palju olen näinud eluvõõraid noori, kellel sellised "koledused" nagu veenäidu edastamine või elektripiri vahetamine üle mõistuse on... (muidugi positiivne kui see juhtub noortega, palju koledam kui sama juhtub täiskasvanuga, kes 40+ vanuses esimest korda üksi elama satub ja peab hakkama ISE asju tegema). Kui ikka noor inimene teab, et tal on vaja potti ja panni ja tolmuimejat siis sõidutaks rõõmuga ja kui küsitakse siis annaks nõu ka :D

    VastaKustuta

Postita kommentaar