Kuidas ma oma esimese peegelkaamera ostsin

Spoiler alert - ei ole veel ostnud. Lihtsalt flirdin mõttega ja natuke ootan ka teiepoolset kommentaari ja tagasisidet.

Alustasin sellega, et tippisin Guuglisse "hea hinnaga kvaliteetsed kaamerad". Sain viited paarile artiklile ja nendes seletati iga kaamera plussid ja miinused, kasutaja kogemused, millised kaamerad on mis otstarbeks head ja mis pigem mitte. Okei, hea algus.

Vaatasin siis, et mis need kaamerad maksavad. Noh sellised 500 euro ringis. Okei, normaalne.


Aga siis ma tegin muidugi midagi täiesti ebaratsionaalset ja peaaegu, et kriminaalset. Nimelt hakkasin ma mõtlema. Ma tean! Ennekuulmatu vulgaarsus!

Hakkasin mõtlema, et aga mis siis, kui see pildistamise värk mulle meeldima hakkab. Või noh, ilmselgelt see juba meeldib mulle, see on ju olnud põhjus, miks ma olen aina parema kaameraga telefone ostnud ja ülepea eraldi mänguasja soetada tahan. Ehk et kui ma praegu ostan mingi nn seebikarbi, mis teeb ainult naaatukene paremaid pilte, kui mu telefon, siis nagu tundub mõttetu raharaiskamine, kui ma aasta pärast olen juba närvis, et ma seda neetud kuud ikka piisavalt hästi pildistatud ei saa. Ehk et äkki, and hear me out, oleks mul mõistlik kohe algusest endale korralik mänguasi osta. 

Ainult et ma ei tea, mis asju üldse jälgida nende "korralike" puhul, sest mul ju puudub kogemus. Need numbrid ja asjad ei ütle mulle mitte midagi. Võin ju siin enda aruga kaks tonni uhke pilli alla panna, aga siis selgub, et ostsin enda meelest Lexuse, aga päeva lõpus on see ikkagi kõige tavalisem Toyota. Side note, ma arvan, et ma olen oma blogis aastate jooksul Toyotale ikka kõvasti reklaami teinud. Pole sponsoreeritud. 

Nüüd ma siis jõudsingi selleni, miks ma ülepea seda postitust kirjutama hakkasin. Ma küsin nõu. Mitte arvamust. Seda pole vaja mulle kirjutada, et "ma arvan, et sa võiksid... ". Kirjutage nii -  "mina ostsin oma esimese kaamera ja see oli /sisesta mudeli nimi ja number/ ning jäin sellega väga rahule/vihkasin seda kirglikult, sest .../täidab lüngad/. Kui oli aeg kaamerat vahetada, siis pidasin silmas... /täidab lüngad/, sest... /täidab lüngad/." Oodatud on ka kommentaarid, mis kõlavad järgnevalt: "Olen terve elu kasutanud /nimetab oma kaamera mudeli/ kaamerat ja ei vahetaks seda kunagi millegi vastu." Või "Kõikidest kaameratest, mis mul on olnud, on lemmik /sisestab kaamera nimetuse/, sest /toob välja selle kaamera plussid/, ainuke asi, mis mulle selle juures ei meeldi /toob välja kaamera miinused/, aga kuna mul pole seda funktsiooni tingimata kunagi vaja läinud, siis see ei sega/ on kallis küll, aga oma hinda väärt/ on raske küll kaasas kanda, aga tulemus on seda ebamugavust väärt." Võib ka välja tuua sellised mudelid, mida kindlasti vältida, ükskõik, kas enda või sõbra kogemuse põhjal.

Veel küsin seda, et kuidas suhtuda järelturul olevatesse kaameratesse? Kui ma näiteks tahaks hirmsasti head kaamerat, aga ma hirmsasti ei tahaks selle eest miljonit maksta, siis milliseid asju järelturult ostetud kaamerate juures märgata. Või pole see paarsada eurot säästu riski väärt? 

Kui nüüd minult küsida, et mida ma tahan, siis mulle on oluline see, et ma saaks hea kvaliteediga pilte. Ma tahan, et kaameral saaks objektiive vahetada, et kui ma tahan näiteks kuust pilti, siis saan ja samas kui ma tahan ämblikuvõrgust pilti, siis ma saan. Super oleks, kui kaameraga saaks teha ka kõrge kvaliteediga videoid. Andmete edastamine võiks läbi Bluetoothi või WiFi toimida, aga kui on kaabliga, siis küllap ma harjun ka sellega. Muud ma praegu ei oska välja tuua, aga hea meelega kuulan teie mõtteid, et milliseid asju mul veel võiks vaja minna. Ideaalis sooviks sellist kaamerat, mis mul nüüd järgmised kümme aastat vastu peab, kuni ma ühel päeval ülekäigurajal mõnele veokile ette astun. Ehk siis minu traagilise ja enneaegse surmani võiks ühe kaameraga läbi saada. 

Kommentaarid