Sulatusahi

Nagu ma kord lubasin, siis annan aru oma rasvaprotsendi seisust.

Kolm kuud olen igal hommikul toiduga koos alla kugistanud veidi rõvedalõhnalist ja hallitusrohelist kapslit, mis lubab rasva vähendada. Õnneks sai see jälkus lõpuks otsa. Sellest on tingitud ka antud kirjatükk.

Mis siis öelda, kas rasv ja kaal on alanenud? Vaatame numbreid. All on minu 31.12.2018 kuni 28.02.2019 Fitbiti aruanne:


Pole just kena pilt, või mis? Selles mõttes, et ma võiks ju end lohutada, et vähemalt pole juurde tulnud, aga ausalt, ma ootasin siiski midagi muud.

Aga numbrid ei valeta ja midagi tuli ette võtta. Sellepärast hakkasin uuesti FitLapiga möllama. Siiani on see ainuke toitumiskava, mida ma järgida suudan ja mis seetõttu ka tulemusi annavad.




Tõmbasin äpi ja hakkasin kokkama. Esimese hooga ehmatasin ära kui suured on toidukogused, mis mulle soovitatakse. Päris karm! Nädal aega muudkui vaaritasin, hakkisin ja praadisin ja vaatan, et kuidagi kahtlane, kaal ei lange absoluutselt. Tavaliselt mul esimesel nädalal ikka kilo haihtub. Hakkasin siis asjasse süvenema ja selgus, et kui ma viimati FitLapi keskonnas oma eesmärke ja eelistusi seadistasin, siis olin lisanud linnukese kasti "soovin kaalu säilitada". Mõni ime siis, eks ole, et see kaal langema ei hakanud! Muutsin selle ära ja kogused muutusid kohe umbes kolmandiku võrra väiksemaks. No seda ma juba usun!

Mõned nädalad kokkasin FitLapi järgi, kuni mul see ka täiesti üle viskas. Viimane kuu olen söönud täiesti suvaliselt. Seda mille järgi isutab. Kogused olen hoidnud väiksemad, aga nälga pole tundnud. Ja siin on siis tulemus:



Trennist ma ei hakka eraldi postitust tegema, seetõttu panen paar mõtet siia kirja.

Pärast seda ehmatust, mis mul oli (link), tõmbasin trenni kõvasti tagasi. Hakkasin käima kaks kuni kolm korda nädalas. Ühel päeval tegin ülakeha ja teisel korral alakeha. Kolmandal korral käisin kas Striptantsutrennis või BodyBalanceis ennast venitamas. Teadlikult võtsin rahulikumalt. Püüdsin rohkem protsessi nautida. Raskusid tõstsin paari nädala tagant. Üldiselt ma pean ütlema, et vähemalt visuaalselt on see otsus pigem hästi mõjunud. Puhkus on mõjunud lihastele soodsalt. Uus treener, kelle juurde olen mõned korrad sattunud, arvas üldse, et ma kaalun alla viiekümne kilo ja tema meelest ei peaks ma enam kaalu alandama, ainult lihast kasvatama. See kommentaar tõstis mu enesetunnet ikka megalt 😎

Tean, et lubasin kehaanalüüsi teha ja tulemusi jagada, aga ma ei jõua sinna kuidagi. Pidevalt mõtlen, et ma veel naa-tuu-kee-nee langetan kaalu või rasva ja siis lähen, et tulemus ikka paberi peal ka ilus oleks. Argpüks olen, noh. Aga kui see ühel päeval siis juhtub, siis annan teada.

Hetkel olen kogu selle rasvalangetamise protsessi juures veidi äraoleval seisukohal. Nimelt, kas proovida nüüd mõnda muud rasvapõletajat või lasta sel olla? Mingit märgatavat kasu tast ei paista olevat. Samas… ehk on abiks?

*See on nüüd see "ilus" postitus, millest ma mõni aeg tagasi kirjutasin.

Kommentaarid